Триває інформаційно-роз’яснювальна робота з метою недопущення порушень трудового законодавств та запобігання торгівлі людьми

15 червня 2022

На Прикарпатті триває інформаційно-роз’яснювальна робота з метою недопущення порушень трудового законодавств та запобігання торгівлі людьми.

Під час чергового візиту до Долинської територіальної громади інспектором Управління Держпраці в Івано-Франківській області Орестом Парахоняком роз’яснено присутнім про актуальні зміни в законодавстві про працю під час воєнного стану, зокрема акцентовано увагу на Законі України від 12 травня 2022 р. № 2253-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прав захисту працівників».

Посадовець поінформував присутніх про ризики потрапляння у ситуації з торгівлі людьми та вручив інформаційні буклети як діяти у таких випадках.

Окрім цього, головний державний інспектор зазначив, що для зручності та оперативності отримання консультаційної підтримки Держпраці можна скориставшись порталом https://pratsia.in.ua/

Посадовець також повідомив, що для розширення консультаційної підтримки роботодавців і працівників у період воєнних дій Держпраці запустила нову інформаційну кампанію «Україна працює!», яку підтримує Проєкт МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».