Триває перевірка структурних підрозділів АТ «Укртрансгаз» на території Івано-Франківської області

24 листопада 2021

Фахівцями Управління Держпраці у Івано-Франківській області розпочато планову перевірку додержання законодавства у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, поводження з вибуховими матеріалами промислового призначення АТ «Укртрансгаз».

Під час перевірки фахівці Управління Держпраці акцентують увагу на питаннях наявності дозвільних документів та декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства на виконання робіт із підвищеною небезпекою та на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки.

Головні державні інспектори перевіряють відповідність інформації, вказаної у дозволах і деклараціях щодо наявного обладнання підвищеної небезпеки, перевіряють питання проведення ідентифікації та декларування об’єктів підвищеної небезпеки, навчання працівників з питань охорони праці, забезпечення їх засобами індивідуального й колективного захисту, спецодягом і спецвзуттям для роботи у вибухонебезпечному середовищі.

Особливу увагу звертають на наявність засобів протиаварійного захисту, блокувань, сигналізації та введення обліку обладнання, що працює під тиском. Дотримання працівниками правил безпеки під час роботи, зокрема, під час організації та проведення вогневих та газонебезпечних робіт.