Триває другий місяць інспекційної кампанії

12 серпня 2021

З початку інспекційної кампанії розпочато 1951 інспекційний захід та виявлено 6084 працівників, які були допущені до роботи без оформлення трудових відносин. Найбільша кількість неоформлених працівників виявлено у сферах торгівлі, організації харчування та сільському господарстві.

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить більше 4 осіб на одного перевіреного роботодавця. Найбільше незадекларованих працівників виявлено у Запорізькій (504), Вінницькій (465) та Одеській (428) областях.

Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області зафіксували на робочих місцях 42 особи

Інспектори праці Управління Держпраці у Миколаївській області зафіксували на робочих місцях 42 особи, які виконували роботу в рамках діяльності охоронної фірми у місті Миколаєві без належного оформлення трудових відносин.

За результатами інспекційного відвідування з зазначеними працівниками укладено трудові договори.

Інспекторами праці Управління Держпраці у Волинській області під час проведення інспекційного відвідування у Ковельському районі встановлений факт допуску до роботи, а саме збирання лохини, 26 працівників без належного оформлення трудових відносин.

Під час інспектування у мережі магазинів, що спеціалізуються на виготовленні та збуті напівфабрикатів, інспекторами Управління Держпраці у Вінницькій області встановлено, що близько 10-ти осіб, які неоформлені належним чином, здійснювали роботи у цеховому приміщенні, а саме виготовляли вироби з тіста. Частина працівників стверджували, що проходять стажування.

До всіх роботодавців, що допускають до роботи працівників без оформлення трудових відносин, застосовані заходи притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

В ході проведених інспекційних заходів укладено трудові договори із 2899 працівниками. За результатами інформаційних заходів трудові договори укладено із майже 59 тисячами працівників.

Пам’ятайте, незадекларована праця – погано для всіх!

Дізнайтеся більше про незадекларовану працю за посиланням.