У Дзвиняцькій територіальній громаді про трудові відносини у період воєнного часу

07 червня 2022

У Дзвиняцькій територіальній громаді керівникам навчальних закладів громади і працівниками сільської ради провели семінар на тему «Трудові відносини у період воєнного часу».

Головний державний інспектор Управління Держпраці звернула увагу працівників освіти на тривалість щорічної основної відпустки в умовах воєнного стану.

Так, у період дії воєнного стану щорічна основна оплачувана відпустка надається працівникам тривалістю 24 календарні дні. Подовжена тривалість щорічної основної відпустки для педагогічних працівників закладів освіти не скасовується, а лише обмежується на період дії воєнного стану. Надання невикористаних у період дії воєнного стану днів щорічної відпустки переноситься на період після припинення або скасування воєнного стану.

У разі неможливості надання невикористаних днів відпустки (у випадку, якщо почнеться новий навчальний рік) за бажанням працівника частина щорічної відпустки може бути замінено грошовою компенсацією згідно із статтею 24 Закону України “Про відпустки”. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної та додаткових відпусток не повинна бути менше ніж 24 календарних дні.

Отримати відповіді на найпоширеніші питання з трудового законодавства та безпеки праці можна на інформаційному порталі pratsia.in.ua.