У Тернополі проведено тренінг з надання психоемоційної підтримки на роботі для працівників казначейства

13 серпня 2024

Фахівці відділу з питань праці північно-східного напрямку Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці на запрошення керівництва Головного управління державної казначейської служби України у Тернопільській області, після запровадження Політики психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний і післявоєнний час, провели тренінг на тему: «Підтримка особистості під час довготривалого стресового впливу (війни)».

В процесі навчальної програми посадовці Міжрегіонального управління зазначили, що психосоціальна підтримка на робочому місці має бути невід’ємною частиною безпеки та здоров’я на роботі. А в умовах війни та повоєнний час – це особливий фокус для працівників і роботодавців. Адже більшу частину свого часу ми проводимо на роботі і саме через робочі місця маємо швидкий і зручний доступ до кожного працюючого задля своєчасного виявлення та ефективного реагування на існуючі психосоціальні потреби співробітників під час стресових обставин.

З метою попередження появи важких психологічних розладів, для підвищення рівня психологічної стійкості і збереження продуктивності праці, учасники тренінгу дізналися про методи психологічного відновлення, опрацювали пізнавально-психологічні практики, отримали практичні поради щодо поведінки в кризових ситуаціях, дізналися як підтримати особистість у важкі хвилини життя, що варто сказати людині і що варто зробити, щоб емоційно стабілізувати її.

За допомогою відтворювання умовних ситуацій, учасники успішно набували навичок подолання стресу і вчилися, як допомогти самому собі та надати емоційну підтримку іншій людині, коли вона перебуває в стресовому стані; дізнавалися, як підсилювати внутрішній ресурс і надихатися, а також мали можливість зробити самооцінку власного емоційного стану шляхом виконання спеціальної вправи і проходження тестових завдань.

Ресурсно завершивши навчання, учасники отримали поради, що допоможуть зберегти психічне здоров’я, позитивні емоції та натхненний настрій для подальшої роботи з турботою про себе та про кожного.

Більше інформації про найпоширеніші питання гігієни праці, психосоціальної підтримки на робочому місці, безпеки праці та трудового законодавства – на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua