Управління Держпраці та ГУ ДПС в області посилюють співпрацю в напрямі легалізації трудових відносин

03 серпня 2022

В Івано-Франківську в.о. начальника Управління Держпраці Роман Смага спільно із заступником начальника ГУ ДПС в області Віктором Глушпенком та за участю представників обох відомств провели робочу нараду під час якої обговорили питання зниження рівня незадекларованої праці.

Роман Смага зауважив, що робота Управління Держпраці та Державної податкової служби повинна бути спрямована на виявлення фактів порушення трудового законодавства.

«Деякі недобросовісні роботодавці, користуючись необізнаністю працівника, підміняють трудові відносини цивільно-правовими, а це суттєво різні речі. Трудовий договір передбачає постійне місце роботи, режим праці та відпочинку, посадові обов’язки та виплату заробітної плати на постійній основі, та що найбільш важливо для найманого працівника, є гарантією його соціального захисту», – наголосив в.о. начальника Роман Смага.

Під час зустрічі працівники обох відомств обговорили зміни до КЗпП, що прийняті Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин».

Розглянули проблемні питання, які виникають під час проведення заходів контролю, зокрема, вдосконалення заповнення матеріалів щодо порушень трудового законодавства для коректного рішення накладення штрафних санкцій.

Учасники зустрічі погодили шляхи та способи інформаційної комунікації між службами, що забезпечить більш ефективне виконання державних завдань, спрямованих на виведення трудових відносин з тіні.