В Івано-Франківську інспектори Держпраці продовжують консультувати переміщенні підприємства у зручному для них форматі

22 квітня 2022

Головний державний інспектор Управління Держпраці в Івано-Франківській області в телефонному режимі надала консультацію керівнику переміщеного з міста Києва підприємства, яке займається виробництвом підіймального та навантажувально-розвантажувального устаткування.

Зокрема, підприємця цікавило, які його дії при переміщенні підприємства разом з персоналом в іншу місцевість чи потрібно повідомляти працівників про зміну істотних умов праці.

Інспектор роз’яснила, що працівники переміщеного підприємства, яке продовжує діяльність у іншій місцевості, вважаються такими, у яких змінилися істотні умови праці. Відповідно до частини другої статті 3 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» у період дії воєнного стану норми частини третьої статті 32 Кодексу законів про працю України та інших законів України щодо повідомлення працівника про зміну істотних умов праці не застосовуються.

Роботодавця поінформовано також про зміни у трудовому законодавстві на період воєнного стану та наголошено на інформаційному супроводі, який забезпечує Держпраці для релокованого бізнесу з питань трудового законодавства та законодавства про охорону праці.
Отримати роз’яснення можна за допомогою таких засобів комунікації:

• телефон +38099 526 11 34 (Viber, Telegram, WhatsApp);

• електронна пошта: dsp@if.dsp.gov.ua;

• форма для отримання роз’яснень: https://cutt.ly/DA3TQtw;

• telegram-канал: https://t.me/+TGu7sCFmXh5jZDYy.