В Івано-Франківську на засіданні робочої групи узгодили план дій із запобігання незадекларованої праці

24 червня 2022

В.о. начальника Управління Держпраці в Івано-Франківській області Роман Смага провів онлайн-засідання робочої групи з питань подолання незадекларованої праці.

Участь в засіданні взяли керівники ГУ ДПС, ГУ ПФУ, обласного центру зайнятості, ГУ Держпродспоживслужби, Ради профспілок області та інших дотичних органів і соціальних партнерів.

Роман Смага повідомив учасників заходу, що задля зменшення рівня неофіційної зайнятості та зростання кількості соціально застрахованих осіб з 01 липня 2022 року Держпраці розпочинає нову інформаційну кампанію «Виходь на світло!».

«Усі ми розуміємо, що у цей складний час економіка України має працювати. Потрібно щоб підприємства працювали, сплачували податки до бюджету, відповідно для цього працівники мають бути офіційно оформлені на роботу. Зі своєї сторони ми маємо об’єднати зусилля та максимально проінформувати і роботодавців і працівників щодо негативних наслідків незадекларованої праці для усіх сторін цього процесу », – зауважив Роман Смага.

У ході спілкування сторони обговорили результати роботи проведеної з початку року та узгодили план спільних заходів, зорієнтованих на зниження рівня неформальної зайнятості в умовах війни упродовж поточного року на території області.