В Івано-Франківську обговорили заходи щодо протидії використання праці іноземців без укладення трудових договорів

02 листопада 2021

В Управлінні Держпраці в Івано-Франківській області відбулась робоча нарада із залученням представників Управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області, Івано-Франківського обласного центру зайнятості, Головного управління ДПС та Головного управління ПФУ області.

В ході зустрічі обговорено напрямки співпраці щодо обміну інформації з питань додержання вимог законодавства про працю і зайнятість населення суб’єктів господарювання, які застосовують працю іноземців та осіб без громадянства на підставі дозволу. Зокрема, тих роботодавців по яких відсутні дані про виплату заробітної плати та сплати ЄСВ стосовно іноземних найманих працівників.

Учасники наради обговорили джерела інформації, що дозволять виявити використання праці іноземців без укладених трудових договорів та узгодили графіки проведення перевірок.

Також, присутні ознайомилися з переліком роботодавців Прикарпаття, які отримували дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Нагадуємо, що Держпраці спільно з ДПС розпочинають проведення перевірок дотримання законодавства про працю в частині легалізації роботи іноземців.