В Калуші обговорили питання заборгованості із заробітної плати

12 жовтня 2022

Головний державний інспектор Управління Держпраці в Івано-Франківській області Наталія Тимошук прийняла участь в засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і легалізації оплати праці та зайнятості населення Калуської міської територіальної громади.

Під час засідання обговорили ситуацію щодо наявної заборгованості із заробітної плати на деяких підприємствах громади та вжиття заходів щодо якнайшвидшого погашення заборгованості і недопущенню її виникнення надалі.

Інспектор нагадала про законодавчо встановлені строки і періодичність виплати заробітної плати найманим працівникам та порядок розрахунку при звільненні. Акцентувала, що звільнення роботодавця від відповідальності за несвоєчасну оплату праці не звільняє його від обов’язку виплати заробітної плати.

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносин у період воєнного стану за посиланням http://surl.li/cphjh  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/