Відбулася Експертна місія TAIEX з безпеки та охорони здоров’я на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках

03 жовтня 2023

27-29 вересня відбулася Експертна місія TAIEX з безпеки та охорони здоров’я на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках у форматі відео-телеконференцій (VTC) за участі представників Держпраці та Інспекції праці Греції.

Захід організовано Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів про розширення в рамках інструменту TAIEX.

Під час зустрічі учасники обговорили європейський досвід з імплементації Директиви 92/57/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 24 червня 1992 року стосовно застосування Мінімальних вимог щодо безпеки та захисту здоров’я на тимчасових або мобільних будівельних майданчиках.

Експерти провели детальний огляд мінімальних вимог, розглянули приклади управління професійними ризиками на будівельних майданчиках. Також обмінялися практичним досвідом забезпечення роботодавців і працівників технічною інформацією та консультацією щодо найбільш ефективних засобів дотримання правових норм з питань безпеки та здоров’я на будівельному майданчику.

Отримані знання та навички нададуть можливість інспекторам Держпраці на практиці застосовувати європейський досвід для підвищення безпеки та захисту здоров’я працівників на будмайданчиках.