Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі 2024

28 квітня 2024
🇺🇦28 квітня Україна щорічно відзначає День охорони праці, який збігається з Всесвітнім днем безпеки та здоров’я на роботі і має глибокі корені, що сягають 2003 року.
З тих пір ми щорічно підкреслюємо важливість захисту кожного працівника у його робочій діяльності. У нинішніх складних умовах, коли наша країна зіштовхується з безпрецедентними викликами через війну, що призводить до жертв серед цивільних, у тому числі на робочих місцях, (з початку війни 42% від загальної кількості нещасних випадків зі смертельним наслідком сталися через бойові дії країни-агресора) цей день набуває ще більшої значущості.
У цей важкий час ми віддаємо данину пам’яті тим, хто загинув, виконуючи свої професійні обов’язки, і заявляємо про нашу рішучість у захисті кожного працівника. Підтримання безпеки на робочих місцях та впровадження передових технологій для збереження здоров’я працівників залишається нашим головним пріоритетом.
Ми, в свою чергу, продовжуємо працювати над створенням безпечних умов праці, організовуючи роз’яснювальну роботу та інформаційні кампанії для роботодавців і працівників.
Закликаємо усіх згадати тих, хто втратив життя на роботі, і виявити підтримку тим, хто продовжує працювати в умовах загрози. Пам’ятаймо, що їхній внесок та мужність є фундаментом нашої спільної стійкості та благополуччя.