ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗПЕКИ ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ 2024

22 квітня 2024

🔸Щороку 28 квітня за ініціативою Міжнародної організації праці країни світу відзначають Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі, вибираючи актуальну тему, пов’язану з безпекою та здоров’ям працівників на роботі.

🔸Цього року тема буде зосереджена на дослідженні впливу зміни клімату на безпеку та здоров’я працівників на роботі.

🔸Професійні ризики, які посилюються зі зміною клімату, включають надмірну спеку, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, збільшення паразитарних та інфекційних захворювань а також підвищений вплив хімічних речовин.

🔸В умовах повномасштабної війни питання безпеки праці набувають особливої уваги, а ризики від зміни клімату суттєво збільшуються. Функціонування підприємств ускладнюється навіть на умовно безпечних територіях, що позначається і на безпеці працівників.

🔸Війна стала справжнім небезпечним чинником, який суттєво змінює «клімат» на робочих місцях та підвищує ризики настання великих промислових аварій та впливу небезпечних хімічних речовин, і як наслідок – додаткові нещасні випадки, що є нехарактерними для мирного часу. Безперервні ракетні атаки агресора призводять до негативного психоемоційного стану працівників, які постійно перебувають у стресі.