Вижниччина: серед місцевих суб’єктів господарювання проведено превентивні заходи

12 вересня 2024

У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» головні державні інспектори Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Юрій Колодченко та Марина Мойсей здійснили відвідування суб’єктів господарювання Вижницького району. Зокрема, провели превентивну роботу у товаристві з обмеженою відповідальністю «Біонеріка».

Підприємство спеціалізується на збиранні не деревних продуктів, а також на вирощуванні ягід, горіхів та інших плодових дерев.

Під час інформаційного заходу фахівці Управління надали консультаційну допомогу  з питань ефективного дотримання законодавства про працю, безпеку та гігієну праці.

Роз’яснили основні вимоги, зокрема, у частині належного укладання офіційних трудових відносин з найманим персоналом, протидії виробничому травматизму.

Працівникам вказано на недопустимість неофіційної зайнятості та на ризики, які з цим пов’язані. Поінформовано, як відстоювпати свої трудові права та соціальні гарантії.

Акцентовано на дотриманні норм Закону України «Про охорону праці», зокрема статті 14 – « Обов’язки працівника щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці».

Роботодавців поінформовано про відповідальність за недотримання норм чинного трудового законодавства, законодавства з безпеки та гігієни праці.

Актуальна інформація  – на порталі:  http://pratsia.in.ua/