З керівництвом КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради» обговорили новації в оплаті праці медичних працівників

15 лютого 2022

Посадовці Управління Держпраці в Івано-Франківській області продовжують проводити інформаційні зустрічі з керівництвом закладів охорони здоров’я регіону з метою роз’яснення вимог постанови Уряду від 12.01.2022 № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».

Під час заходів керівникам закладів охорони здоров’я наголошують про те, що розмір нарахованої заробітної плати медичним працівникам за повністю виконану місячну (годинну) норму праці встановлений у межах фонду оплати праці на 2022 рік повинен бути на рівні не менше:

  • 20 000 гривень – для лікарів (крім лікарів-інтернів), професіоналів з вищою немедичною освітою, які допущені до медичної діяльності в закладах охорони здоров’я;
  • 13 500 гривень – для фахівців з початковим рівнем (короткий цикл) вищої медичної освіти та першим (бакалаврським) рівнем вищої медичної освіти.

У випадках, коли медпрацівнику буде встановлено неповний робочий день/тиждень або працівник не у повному обсязі виконуватиме затверджену норму тривалості робочого часу, оплата праці здійснюватиметься із встановленого постановою розміру пропорційно до відпрацьованого часу.

Особливу увагу інспектори Держпраці звертають на недопущенні порушення прав медичних працівників при запровадженні роботи на умовах неповного робочого часу.

З метою забезпечення прав працівників закладів охорони здоров’я, Управління Держпраці в Івано-Франківській області негайно реагуватиме на всі звернення медичних працівників, що стосуються примусового запровадження роботи на умовах неповного робочого часу та розмірів нарахованої заробітної плати.

Примушення медичних працівників до написання заяв про запровадження неповного робочого часу – є протиправним та у разі їх підтвердження винні особи можуть нести дисциплінарну, адміністративну, а також кримінальну відповідальність.