З працівниками ДП «Вигодське лісове господарство» обговорили питання експлуатації вантажопідіймальних кранів

14 вересня 2022

Головний державний інспектор Управління Держпраці в Івано-Франківській області Михайло Берчак з метою запобігання виробничого травматизму провів семінар-нараду для працівників ДП «Вигодське лісове господарство».

Під час зустрічі посадовець особливу увагу приділив питанню безпечної експлуатації вантажопідіймальних кранів. Суб’єкти господарювання, які експлуатують вантажопідіймальні крани, підіймальні пристрої і відповідне обладнання, мають забезпечувати його утримання в справному стані та безпечну експлуатацію шляхом організації нагляду, технічного обслуговування, технічного огляду та ремонту.

Інспектор акцентував на важливості безпечного виконання робіт на висоті та необхідності використання засобів колективного захисту працівників: огородження, щитів, які унеможливлюють доступ до частин механізмів, які рухаються, обертаються, встановлення на об’єкті додаткових знаків безпеки.

Більше про безпечне виконання робіт на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/safe_work.php та на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/