Задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!

02 жовтня 2024

З метою формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин, фахівці відділу з питань праці північно-східного напрямку Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області в рамках кампанії «Виходь на світло!» продовжують інформувати працівників і роботодавців міста Тернопіль про важливість та переваги офіційного працевлаштування для обох сторін трудових відносин.

Під час зустрічей інспектори праці наголошують роботодавцям на обов’язковості дотримання вимог законодавства про працю (в тому числі щодо своєчасної виплати заробітної плати, надання відпусток, встановлення та обліку часу роботи і часу відпочинку, оплати праці), неприпустимість використання незадекларованої праці; попереджають про відповідальність за використання праці неоформлених працівників.

Працівникам повідомляють, що офіційне працевлаштування – це комфортні умови праці, соціальні гарантії, нормований робочий день, виплата заробітної плати на рівні не нижче мінімальної та гарантія безпечних умов роботи і захисту трудових прав.

Водночас, фахівці Міжрегіонального управління консультують присутніх з актуальних запитань щодо змін у трудовому законодавстві та з питань оформлення трудових відносин, інформують про те, як при пошуку роботи не стати жертвою примусової праці та торговців людьми.

Більше інформації про найпоширеніші питання з трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua.