У найбільшого виробника деревообробної галузі Івано – Франківщини відбувся тематичний тренінг з імітацією дій на робочому місці

31 травня 2023

З метою попередження виробничого травматизму,  фахівцями Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області проведено тематичний тренінг з імітацією реальних дій на робочому місці у ТОВ «Уніплит», що є одним з найбільших підприємств деревообробній галузі в області.

Превентивний  захід проведено в одному зі щойно введених в експлуатацію цехів підприємства. Тематика тренінгу –  безпечне виконання робіт на висоті, а саме монтаж світильного елементу.

Участь у заході  взяли начальник Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Богдан Сагайдак, перший заступник Святослав Ороновський, керівники профільних відділів Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Віра Петриляк та Андрій Юрочко.

Відповідно до Правил охорони праці під час виконання робіт на висоті (НПАОП 0.00-1.15-07) перед початком  тренінгу, бригада працівників пройшла відповідний  інструктаж з питань безпеки праці, отримала наряд-допуск до виконання робіт  підвищеної небезпеки, перевірила технічне спорядження та обладнання.

Фахівці Держпраці акцентували увагу присутніх на тому,  що для  створення безпечних умов під час виконання робіт на висоті необхідно:

  • забезпечити наявність,  міцність   і  стійкість  огороджень, риштувань, настилів, драбин;
  • забезпечити працівників   необхідними   засобами  захисту  та використовувати їх за призначенням;
  • виконувати у повному обсязі організаційні та технічні заходи, передбачені Правилами тощо.

Підсумовуючи результати превентивної роботи, фахівці територіального органу Держпраці надали персоналу підприємства додаткову консультаційну допомогу з окремих питань виконання  робіт підвищеної небезпеки.

Актуальна інформація  –  на порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua/