Буковина: на підприємстві харчової промисловості, де стався нещасний випадок, проведено моделювання події травмування на робочому місці

27 вересня 2023

На підприємстві харчової промисловості фахівці відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області організували та провели моделювання події на робочому місці, де попередньо стався нещасний випадок.

Факт виробничого травмування настав внаслідок падіння працівника зі стаціонарної драбини у приміщенні виробничого цеху з гранулювання шроту (відходів при виготовленні олії). Працівник посковзнувся і впав при виконанні робіт з обслуговування виробничого обладнання. Тому практичне відпрацювання заходів безпеки праці відбулося безпосередньо на місці його травмування.

Учасники моделювання події встановили та детально обговорили критичні фактори, що призвели до виникнення нештатної ситуації.

Представники Держпраці поінформували, як ефективно оцінити й уникнути ризиків виробничого травмування, вказавши, зокрема, на необхідність дотримання відповідного санітарного стану виробничих цехів, стаціонарних конструкції, розміщених на їх території, а також забезпеченні персоналу спеціальним взуттям.

Детально,  як працювати безпечно – https://pratsia.in.ua