Буковина: зі школярами Сторожинеччини проведено інтерактивні зустрічі на тему трудового законодавства

01 квітня 2024

Уроки – зустрічі зі школярами випускних класів освітніх закладів Сторожинеччини провели представники Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області.

Тематичне спілкування відбулося в інтерактивному дискусійному форматі. Майбутнім абітурієнтам розповіли про важливість дотримання трудового законодавства та ознайомили з його основними нормами.

Зокрема, учням розповіли про особливості працевлаштування  неповнолітніх та молодих працівників, їх звільнення з роботи, надання відпусток, проходження медичних оглядів, режиму робочого часу, додаткових соціальних пільг та трудових гарантій.

У процесі спілкування з учнівською аудиторією наголошено  на необхідності офіційного працевлаштування, що є беззаперечною гарантією гідної та безпечної праці.

Школярам  наочно продемонстровано переваги легальної зайнятості на прикладі тематичних пізнавальних відеороликів та ознайомлено з інформаційними ресурсами Управління, де їх можна переглянути та почерпнути багато іншої актуальної та корисної інформації.

Відповідні тематичні заходи в освітніх установах області організовуються фахівцями територіального органу Держпраці на виконання Національного плану спільних дій щодо зниження не задекларованої праці та виробничого травматизму на 2024 рік.

Актуальна інформація: https://pratsia.in.ua