На Івано-Франківщині проведено тренінг з метою забезпечення безпеки на виробничому об’єкті ПАТ «Укрнафта»

01 квітня 2024

Головним державним інспектором Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Володимиром Кайданом  проведено тренінг на виробничому об’єкті ПАТ «Укрнафта» на комплектній трансформаторній підстанції КТП-250/6/0,4 кВ під час організації та виконання робіт з перемиканням анцапфи силового трансформатора з 5-го положення на 4-те.

Додатково проінформовано керівника робіт та членів бригади про правильність і достатність вжитих заходів безпеки та їх відповідність до характеру і місця роботи, зазначених у наряді, правильний допуск до роботи, а також чіткість і повноту проведеного інструктажу членам бригади.

Фахівцем звернено увагу на час виконання робіт за нарядом про наявність, справність і правильне застосування необхідних засобів захисту, інструменту, інвентарю та пристосувань.

В ході тренінгу наводились приклади нещасних випадків, що сталися з працівниками на підприємствах під час виконання робіт за нарядами та розпорядженнями в діючих електроустановках.

Метою проведення тренінгу було здійснення практичного відпрацювання безпечних навичок виконання робіт, електромонтерами з ремонту та обслуговування електроустаткування, безпосередньо зайнятих на об’єктах видобування нафти, газу та газового конденсату.