Для працівників освіти проведено семінар з безпеки праці

26 квітня 2024

В Івано-Франківському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено засідання круглого столу на тему «Безпека праці – право та обов’язок кожного» за участі фахівців Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та представників закладів освіти області.

Захід організовано з нагоди Дня охорони праці, який відзначається 28 квітня.

В засіданні взяли участь працівники Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, а також  керівники і фахівці з охорони праці закладів освіти Івано-Франківщини.

Заступник начальника Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області  Марків Тарас Ярославович ознайомив освітян з основними положеннями  законодавства про охорону праці та ключовими напрямками діяльності Держслужби з питань праці. Головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці західного напрямку Туєшин Богдана Миронівна проінформувала про основні вимоги трудового законодавства.

Під час заходу обговорили актуальні питання безпеки праці на робочих місцях та проблематику врегулювання трудових відносин під час воєнного стану. Мова йшла про зміни в нормативно-правові базі, пов’язані з військовим станом, розглядалося питання організації безпечних умов на робочих місцях, облаштування укриттів тощо.
Учасники круглого столу вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих захисників і тих, хто загинув на робочих місцях.

Більше інформації про найпоширеніші запитання з трудового законодавства на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua