Івано-Франківськ: тривають заходи з нагоди Дня охорони праці

25 квітня 2024

Напередодні Дня охорони праці начальник Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  Богдан Сагайдак виступив з телевізійним інтерв’ю для «Прикарпатської інформаційної корпорації».

Богдан Степанович розповів про заходи, які проводяться Міжрегіональним управлінням з нагоди Дня охорони праці. Зокрема, організовано тематичні семінари, круглі столи для обговорення актуальних питань у сфері охорони праці та здійснення обміну досвідом між фахівцями. Проводяться лекції для студентів вищих навчальних закладів з метою популяризації та підвищення обізнаності в питаннях безпеки праці. Здійснюється розповсюдження тематичних буклетів, інформаційні виступи на радіо та телебаченні. Відбуваються майстер-класи з першої медичної допомоги, де учасники отримують практичні навички та знання щодо невідкладної медичної допомоги.

День охорони праці в Україні встановлений Указом Президента України «Про День охорони праці» від 18 серпня 2006 року № 685/2006. Цей день відзначають щорічно 28 квітня – у Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі.

Значну частину нашого життя ми віддаємо роботі, тому дотримання безпеки на робочому місці – актуальна тема, яка стосується кожного. На жаль, навіть у XXI столітті нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання призводять до вражаючої кількості загиблих і постраждалих. Щоб привернути увагу до цієї проблеми, Міжнародною організацією праці в 2003 році засновано Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі.

Більше інформації про найпоширеніші запитання з трудового законодавства на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua