До підприємців Чернівецької громади здійснено низку інформаційних візитів

29 березня 2024

Серед суб’єктів господарювання  сфери торгівлі, громадського харчування, надання послуг Чернівецької громади проведено превентивні заходи з питань належного дотримання трудового законодавства.

Інформаційні відвідування серед підприємців обласного центру провели головні державні інспектори Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області.

Посадовці  Управління наголосила на зобов’язанні підприємців щодо  дотримання законодавства про працю загалом та на важливості офіційного оформлення трудових відносин з найманим персоналом належним чином, зокрема.

Акцентовано на тому, що укладання трудових договорів забезпечує  соціальний захист працівників та надає можливість роботодавцям працювати у правовому полі, без порушення чинних нормативно-правових актів.

У ході інформаційних зустрічей зазначено також на дотриманні трудових прав працівників з обмеженими фізичними можливостями, їхньому додатковому соціальному захисті; адаптації тематичних програм із запобігання мобінгу у трудових колективах, гендерній нерівності, дискримінаційним проявам у робочому середовищі тощо.

Актуальна інформація:  https://pratsia.in.ua.