Прикарпаття: фахівчиня Держпарці продовжує акцентувати на важливості ментального здоров’я та запобіганні дискримінації

29 березня 2024

В.о. начальника відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Стефанією Сендецькою проведено превентивний захід з керівником та працівниками ТОВ «ГДС-Сервіс», які надають послуги з геофізичних досліджень нафтових та газових свердловин.

В ході заходу представниці Держпраці зазначила на необхідності безпечних та здорових умов праці, на порядку проведення атестації робочих місць в цілому та під час дії воєнного стану. Також розповіла щодо  необхідності своєчасного проведення медичних оглядів працівників, а також зазначила на відповідальності керівника та працівників в разі не проходження  періодичного медичного огляду.

Акцентувала увагу на ментальному здоров’ї, зокрема на важливості потурбуватися про свій фізичний і психологічний стан, особливо в такий тяжкий період воєнного стану. Важливо прислухатися до себе й робити паузи на відпочинок. А також про вміння підтримати один одного при будь-якій складній ситуації.

Порушила питання мобінгу та дискримінації на робочому місці, особливо дискримінації та стигматизації осіб з позитивним ВІЛ-статусом.

 

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA

«Ти як?»