Фахівці Держпраці продовжують консультувати щодо оформлення трудових відносин

05 вересня 2022

Під час зустрічей інспектори підкреслюють, що тільки офіційне працевлаштування гарантує працівнику гідні умови праці, захист трудових прав та соціальні гарантії передбачені законодавством.

Посадовці наголошують на обов’язку роботодавця офіційно працевлаштовувати своїх працівників. Адже, укладаючи трудові договори з працівниками і сплачуючи податки за кожного найманого підприємець робить вагомий внесок в економіку країни.

Інспектори відповідають на питання щодо нововведень у трудовому законодавстві, зокрема щодо зміни істотних умов праці, зміни режиму робочого часу, оплати праці, наданні відпусток, призупинення дії трудових договорів, звільнення з роботи тощо.

Роз’яснюють зміни у збереженні трудових та соціальних гарантій для працівників, призваних на військову службу, зокрема щодо питань забезпечення нарахування їм заробітної плати.

Більше про трудові відносини у період воєнного стану за посиланням http://surl.li/cphjh, на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/, у телеграм каналі Управління https://t.me/ifderzhpratsya.