Фахівці Управління Держпраці надають консультаційний супровід підприємствам області, що продовжують працювати в умовах війни

24 травня 2022

Головний державний інспектор відділу нагляду в нафтогазовому комплексі та гірничорудній промисловості Богдан Семак з інформаційним візитом відвідав Виробничу базу (Долина) управління нафтопромислового сервісу ПАТ Укрнафта.

Посадовець Держпраці наголосив керівництву виробничого підрозділу на важливості проведення навчання та перевірки знань працівників з питань охорони праці та обов’язковості проведення відповідних інструктажів.

В ході заходу інспектор акцентував увагу на те, що роботодавець зобов’язаний створити в кожному структурному підрозділі і на робочому місці умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

Неправильна експлуатація машин, механізмів і апаратів може бути причиною аварій та нещасних випадків. Виробниче устаткування має бути безпечним в монтажі, експлуатації, ремонті, транспортуванні, в разі використання окремо або в складі комплексів і технологічних систем упродовж всього терміну експлуатації.