Фахівці Управління Держпраці надали консультацію працівникам КП «Міськсвітло» міста Калуш

27 вересня 2022

Головні державні інспектори відділу нагляду в будівництві, енергетиці, машинобудуванні, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в Івано-Франківській області Володимир Луців та Михайло Берчак надали технічну консультацію працівникам КП «Міськсвітло» міста Калуш.

Фахівці Держпраці роз’яснили посадовим особам підприємства важливість профілактики виробничого травматизму, зокрема в умовах воєнного часу та вжиття заходів з попередження нещасних випадків під час експлуатації електроустановок та вантажопідіймального устаткування, вплив основних шкідливих факторів на робочих місцях.

Інспектори наголосили, що всі роботи, які проводяться на обладнанні підвищеної небезпеки вимагають посиленої уваги, акцентували на безпечному виконанні робіт підвищеної небезпеки, особливо на висоті.

Обговорили питання забезпечення у необхідній кількості працівників засобами індивідуального та колективного захисту, правильності їх застосування, проведення періодичних медичних оглядів працівників певних категорій, тощо.

В рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло» поінформували присутніх про недопустимість допуску до роботи працівників без укладання трудових договорів та переваги задекларованої праці.

Більше про трудові відносини у період воєнного стану за посиланням https://cutt.ly/iC8iNqN, на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/, у телеграм-каналі Управління https://t.me/ifderzhpratsya