Фахівці Управління Держпраці продовжують консультувати внутрішньо переміщених громадян

17 листопада 2022

З метою підтримки бізнесу та попередження порушення прав працівників під час дії воєнного стану інспектори Управління Держпраці продовжують інформаційно – роз’яснювальну кампанію.

Головний державний інспектор Галина Самуляк провела інформативний захід в одному з Коломийських шелтерів, де проживають внутрішньо-переміщені особи та надала їм роз’яснення з актуальних питань трудового законодавства та протидії торгівлі людьми.

Посадовиця роз’яснила яка тривалість робочого часу під час воєнного стану, чи може роботодавець відмовити в отриманні щорічної відпустки, як оплачується робота у вихідні дні під час воєнного стану. Звернула увагу на ознаки трудової експлуатації та пояснила, що потрібно робити, аби не потрапити до пастки торгівців людьми.

Наголосила присутнім, що робота Управління також зорієнтована на надання соціально-психологічної допомоги внутрішньо переміщеним громадянам.

Отримати відповіді на найактуальніші питання трудового законодавства та охорони праці можна на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/