Фахівці Управління продовжують інформування з питань безпечної експлуатації кисневого обладнання

22 грудня 2021

Головний державний інспектор Управління Держпраці в Івано-Франківській  області Микола Олексюк провів інформаційно-роз’яснювальну роботу з відповідальними особами комунального некомерційного підприємства «Коломийська центральна районна лікарня» Коломийської міської ради  щодо безпечної експлуатації кисневого обладнання.

В ході роботи було акцентовано на важливості дотримання «Вимог безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками» та «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском». Також, інспектор зазначив, що у закладі, який експлуатує кисневе обладнання, повинні бути відповідні інструкції з охорони праці з урахуванням конкретних умов безпеки їх експлуатації; забезпечено належні умови  зберігання, експлуатації, утримання у справному стані з додержанням вимог нормативно-правових актів з охорони праці систем подачі кисню.

До обслуговування кисневих балонів допускаються працівники не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, про що мають відповідне посвідчення. Періодична перевірка теоретичних знань і практичних навичок обслуговуючого персоналу повинна проводитися не рідше одного разу на 12 місяців. Працівники, які не пройшли перевірку знань з охорони праці та не мають посвідчення, не можуть бути допущені до самостійної роботи та експлуатації обладнання.

Посадовою особою надано інформаційно-методичні матеріали щодо безпечної експлуатації кисневих балонів і систем трубопроводів з киснем, Пам’ятку щодо забезпечення безпеки під роботи з кисневим обладнанням.