Голова Держпраці взяв участь в обговоренні європейською спільнотою механізмів дотримання трудових прав біженців з України

28 вересня 2023

28 вересня Голова Держпраці Ігор Дегнера взяв участь у засіданні підгрупи Платформи з питань боротьби з незадекларованою працею серед переміщених осіб/біженців з України, яке було організовано Європейським бюро з питань праці (ELA).

Європейські експерти з питань трудових відносин та міграції обговорили механізми, за допомогою яких правоохоронні органи та інші державні організації можуть усунути вразливі місця та ризики незадекларованої праці та трудової експлуатації, з якими стикаються біженці на європейському ринку праці.

Ігор Дегнера подякував європейській спільноті за підтримку українців та акцентував на відкритості до активної співпраці з інституціями ЄС в сфері трудових відносин. Очільник Служби зазначив, що Держпраці готова забезпечити у комунікації з іншими українськими органами влади надання необхідної інформації у разі розгляду звернень біженців з України щодо порушення їхніх трудових прав.