Івано-Франківщина: до Дня охорони праці проведено профілактичні заходи

29 квітня 2024

25-26 квітня 2024 року з нагоди відзначення Дня охорони праці Південно-Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці організовано круглі столи за участю фахівців з охорони праці, посадових осіб та працівників Івано-Франківської філії ТОВ «Газорозподільчі мережі України» та її Богородчанської дільниці Надвірнянського управління та експлуатації газового господарства.

Провела заходи головна державна інспекторка Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Марія Возняк спільно з головним спеціалістом відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління ПФУ в Івано-Франківській області Сергієм Кернякевичем.

Марія Андріївна  розповіла присутнім про безпеку праці та зміни в організації охорони праці на час дії воєнного стану. Наголосила, що в 2024 році в Україні День охорони праці відзначається під девізом: «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці». Тому важливо посилити увагу працівників і керівництва підприємства до питань безпеки й гігієни праці, постійно вдосконалювати систему управління охороною праці та впроваджувати найефективніші практики, щоб забезпечити безпеку на виробництві. Проблемні питання стану безпеки праці варто розглядати на круглих столах, до яких потрібно залучати не лише керівників структурних підрозділів, а й з інших працівників підприємства.

Учасників заходу поінформовано про стан травматизму в області, основні види подій та причини нещасних випадків, недоліки, виявлені під час розслідування нещасних випадків на виробництві.  Також обговорено актуальні питання у сфері охорони праці в умовах воєнного стану, організації безпечного ведення робіт.

Фахівці Південно-Західного Міжрегіонального управління  та Головного управління ПФУ в області в межах компетенції надали відповіді на запитання присутніх.