Івано-Франківськ: проведено профілактичний захід з попередження трудової експлуатації

29 квітня 2024

Південно-Західним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці спільно з відділом міграційної поліції ГУНП в Івано-Франківській області проведено оперативно-профілактичний захід щодо боротьби з кримінальними правопорушення, пов’язаними з торгівлею людьми.

Під час заходу працівники  Управління інспекційної діяльності у Івано-Франківській області завітали в один із вечірніх закладів Івано-Франківська,  де існують ризики використання незадекларованої праці з примусовою працею.  Роботодавця та працівників ознайомлено із законодавчими вимогами, пов’язаними з використанням праці належно оформлених працівників та наголошено про можливі наслідки, які можуть виникнути у випадку допущення до роботи працівників без належного оформлення трудових відносин.

Також працівникам роз’яснено, як не потрапити на гачок непорядних роботодавців, розпізнати та уникнути випадки примусової праці, щоб не стати жертвою торгівлі людьми.

Більше інформації про найпоширеніші питання трудового законодавства в умовах воєнного стану можна отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua