Івано-Франківщина: спільно з предстаником ПФУ проведено моделювання подій нещасного випадку на КП «Електроавтотранс»

17 квітня 2024

Головним державним інспектором відділу з питань безпеки праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Володимиром Кайданом та головним спеціалістом відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Сергієм Кернякевичем проведено моделювання подій нещасного випадку в КП «Електроавтотранс» Івано-Франківської міської ради на дільниці авторемонтної служби, на площадці стоянки відстою автотранспортних засобів під час огляду та виконання робіт із заповненням системи охолодження рідиною через горловину розширювального бачка.

Метою проведення моделювання події було здійснення практичного відпрацювання безпечних навичок виконання робіт, слюсарями електриками, безпосередньо зайнятих на дільниці авторемонтної служби.

Головним державним інспектором Держпраці проінформовано слюсарів електриків про правильність і достатність вжитих заходів безпеки та їх відповідність до характеру і місця роботи на значній висоті.

Звернено увагу на час виконання робіт про наявність, справність і правильне застосування необхідних засобів захисту, інструменту, інвентарю та пристосувань.

В ході моделювання події наводились приклади нещасних випадків, що сталися з працівниками на підприємствах під час виконання робіт з приставних розкладних драбин.

На завершення заходу інспекторами дані відповіді на запитання працівників підприємства, наголошено на необхідності дотримання інструкцій з охорони праці при виконанні робіт для запобігання виробничого травматизму.