З метою попередження виникнення та зниження рівня травматизму в 2024 році проведено превентивний захід на одному із хлібопекарських виробництв Прикарпаття

16 квітня 2024

З метою попередження виникнення травматизму в хлібопекарському  виробництві та зниження його рівня в 2024 році посадовою особою Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці проведено превентивний захід у ТДВ «Івано-Франківський хлібокомбінат».

Свого часу в товаристві мав місце нещасний випадок з укладальницею хлібобулочних виробів, яка була травмована через недотримання вимог інструкції з охорони праці.

За результатами розслідування даного випадку виробничого травматизму та його детального аналізу головна державна інспекторка відділу з питань безпеки праці західного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Марія Возняк організувала та провела захід з моделювання подій на робочому місці, де був допущений нещасний випадок. Безпосередньо на місці нещасного випадку фахівчиня разом з директором товариства, інженером з охорони праці, начальником хлібобулочного цеху та іншими укладальниками хлібобулочних виробів відновили послідовність подій у хронологічному порядку, встановили фактори, що призвели до нещасного випадку.

За підсумками аналізу причин та обставин нещасного випадку було промодельовано як виконувати роботу на порізочно-пакувальній машині та півавтоматичній лінії безпечно для працівників.

По завершенню заходу фахівчинею порекомендовано представникам товариства посилити контроль за станом охорони праці та трудовою дисципліною, забезпечити неухильне дотримання посадовими особами та працівниками вимог законодавства з охорони праці. Персоналу надано додаткові роз’яснення, зокрема, щодо додержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці.