Посадовці Управління Держпраці продовжують інформувати роботодавців про неприпустимість використання незадекларованої праці

14 вересня 2022

Інспектори Управління Держпраці в межах кампанії «Виходь на світло» відвідали торгові точки в міському парку Івано-Франківська.

В ході консультаційних заходів посадовці роз’яснили роботодавцям та найманим працівникам основні зміни, які внесені до законодавства України з питань трудових відносин під час воєнного стану. Зокрема, щодо зміни істотних умов праці, зміни режиму робочого часу, оплати праці, наданні відпусток, призупинення дії трудових договорів, звільнення з роботи тощо.

Працівникам наголосили на тому, що офіційне працевлаштування гарантує їм захист трудових прав та всі соціальні гарантії: оплату лікарняних, щорічну основну та додаткову відпустки, офіційну заробітну плату.

Роботодавцям зауважили на неприпустимості використання прихованої зайнятості, про обов’язковість дотримання вимог законодавства про працю та про переваги задекларованої праці і її надважливе значення для зміцнення економіки країни у цей скрутний час.

Більше про трудові відносини у період воєнного стану за посиланням http://surl.li/cphjh, на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/, у телеграм каналі Управління https://t.me/ifderzhpratsya.