Працівникам КП «Івано-Франківськводоекотехпром» про безпечне виконання робіт у замкнутому просторі

13 вересня 2022

Посадовими особами Управління Держпраці в Івано-Франківській області спільно з представниками Фонду соціального страхування в області та за участі представників профспілки проведено тренінг для працівників КП «Івано-Франківськводоекотехпром».

Захід проведено з метою профілактики виробничого травматизму та зменшення кількості випадків травмування працівників під час виконання газонебезпечних робіт у замкнутому просторі, а саме: заміна засувки в колодязі на водопроводі питної води.

Перед практичною частиною тренінгу, посадовець Держпраці акцентувала на правильній організації та технічній підготовці території, на якій виконуються роботи та правильному використанні засобів індивідуального захисту.

Інспектор навела приклади типових порушень при виконанні робіт та розповіла про можливі нещасні випадки. Наголосила на дотриманні профілактичних заходів, щодо усунення причин виробничого травматизму під час виконання робіт підвищеної небезпеки.

Інспектор звернула увагу на наявність на підприємстві затверджених наказом інструкцій з охорони праці за професіями та на окремі види робіт з урахуванням фактичних умов проведення робіт, специфіки виробництва та наявності засобів захисту. Ще одним важливим аспектом у попередженні виробничого травматизму є допуск до роботи виключно осіб, які у встановленому порядку пройшли навчання, інструктаж та перевірку знань з питань охорони праці.

За результатами тренінгу керівництвом КП «Івано-Франківськводоекотехпром» прийнято рішення щодо необхідності розробки та впровадження заходів з профілактики виробничого травматизму, посилення контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною на підприємстві.

Більше про безпеку праці https://pratsia.in.ua/safe_work.php