Працівникам Карпатського регіонального офісу ДП «Ліси України» про безпечне виконання робіт

17 січня 2023

З метою профілактики виробничого травматизму в галузі лісового господарства, фахівці з питань безпеки праці Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели робочу зустріч з працівниками Карпатського регіонального офісу ДП «Ліси України».

Лісова галузь є однією з найбільш травмонебезпечних, а збереження життя працівника є першочерговим завданням керівників господарств та відповідальних осіб.

Присутнім спеціалістам з охорони праці наголосили на проведенні інструктажів з охорони праці на робочих місцях з усіма працівниками, проведенні медоглядів, щорічних навчань з питань охорони праці та безпечному веденні робіт з підвищеною небезпекою.

Посадовці надали вичерпні роз’яснення щодо необхідності отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та/або на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки та подання декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

В свою чергу, були порушені питання, що стосуються переведення працівників в нову структуру, правильності нарахування та виплати компенсації за невикористану відпустку  в умовах воєнного стану відповідно до змін, які набули чинності 19.07.2022 р. з прийняттям ЗУ №2352 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин».

Більше інформації та рекомендацій з питань охорони праці, трудових відносин у період воєнного стану за посиланням https://cutt.ly/LZYgbeT та на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/.