Про безпеку на робочих місцях і переваги задекларованої праці наголосили роботодавцям та працівникам Богородчанської селищної ради

19 вересня 2022

Головна державна інспекторка Управління Держпраці в Івано-Франківській області Марія Возняк провела ряд інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо дотримання законодавства України з питань охорони праці для роботодавців та працівників Державного професійно-технічного навчального закладу «Богородчанський професійно-будівельний ліцей» та ПАТ “Страхова група “ТАС”, що здійснюють свою діяльність на теренах Богородчанської селищної громади.

В ході зустрічей інспекторка роз’яснила питання щодо стану безпеки праці у суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у соціально-культурній сфері. Розповіла про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, інструктажів з питань охорони праці, про проходження стажування та допуск працівників до роботи, забезпечення необхідної кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту.

Також, посадовиця нагадала про проведення в області інформаційної кампанії «Виходь на світло», яка сприяє донесенню до роботодавців та їх працівників важливості належного оформлення трудових відносин. Роз’яснила присутнім вимоги Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» та основні зміни до трудового законодавства України, відповіла на питання щодо змін істотних умов праці, режиму робочого часу, оплати праці, наданні відпусток, призупинення дії трудових договорів, тощо.

Більше про трудові відносини у період воєнного стану за посиланням https://cutt.ly/iC8iNqN, на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/, у телеграм-каналі Управління https://t.me/ifderzhpratsya