Про безпечне виконання робіт проінформували працівників споживчої кооперації Богородчанського району

16 вересня 2022

Головний державний інспектор Управління Держпраці в Івано-Франківській області Олег Крочак провів превентивний захід на підприємстві споживчої кооперації Богородчанського району.

Під час проведення заходу інженерно-технічні працівники і робітники були проінформовані про безпечне виконання робіт в умовах воєнного стану. Особлива увага приділялася забезпеченню робітників засобами індивідуального захисту, утриманні в належному стані газового господарства підприємства, своєчасній перевірці справності вентиляційного каналу, автоматики безпеки на котлі та повірки сигналізатора загазованості, проведенню інструктажів з охорони праці на робочому місці та навчань з питань охорони праці.

Посадовець повідомив про можливість подачі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці в електронному вигляді через Портал електронних сервісів Мінекономіки.

На завершення заходу інспектор відповів на запитання працівників підприємства та наголосив  на важливості використання задекларованої праці. Задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави і тільки офіційне працевлаштування гарантує працівнику гідні умови праці, захист трудових прав та соціальні гарантії, передбачені законодавством.

Більше інформації про ведення господарської діяльності в умовах воєнного стану за посиланням http://surl.li/cphjh, на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/, у телеграм каналі Управління https://t.me/ifderzhpratsya