Прикарпаття: на тематичному тренінгу відпрацьовано безпечне виконання робіт на висоті на будівництві

22 березня 2023

З метою попередження виробничого травматизму, фахівцями Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області проведено тематичний тренінг з імітацією реальних дій на робочому місці при виконанні робіт на висоті  та вантажо – розвантажувальних робіт на будівництві.

Тренінг на будівельному майданчику житлового комплексу відбувався за участю роботодавця, керівника робіт, інженера з охорони праці та працівників, задіяних на зведенні комплексу.

Головний державний інспектор Управління  Богдан Проскурняк проінформував присутніх про основні вимоги чинного законодавства з питань безпеки праці, зокрема, галузевих правил  при виконанні даного виду робіт.

Перед їх початком працівники отримали наряд-допуск до виконання та пройшли  цільовий інструктаж.  Потім відбулася практична частина тренінгу, під час якої працівники вдосконалили свої навики.

По завершенню тренінгу, інспектор Держпраці звернув увагу виконавців на заскладований з порушеннями техніки безпеки матеріал на риштуванні й акцентував на небезпеці настання випадків виробничого травматизму та, як цьому запобігти.

Фахівець також наголосив на необхідності проведення додаткових інструктажів з безпеки праці,  медичних оглядів, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту.

Рекомендації, як працювати безпечно:  https://pratsia.in.ua/