Прикарпаття: у медичних закладах області наголошено на належному дотриманні законодавства з питань безпеки праці та ринкового нагляду

15 березня 2023

Посадовець Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області Марія Возняк провела інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо дотримання законодавства з питань безпеки праці  та ринкового нагляду у закладах  медичної галузі регіону.

У ході превентивної роботи інспекторка наголосила на належному  забезпеченні відповідальними посадовими особами медичних установ  експлуатації обладнання, що працює під тиском, зокрема, кисневих балонів та систем кисне постачання.

Увагу персоналу націлено на виконання заходів з  попередження настання нещасних випадків виробничого характеру у закладах охорони здоров’я. Водночас зазначено на відповідальності у разі приховування випадків  виробничого травматизму.

На зустрічах представниця Держпраці надала консультаційну допомогу щодо впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці.

Увагу присутніх також було акцентовано на дотриманні Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».

Інспекторка Управління  роз’яснила присутнім зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 20.01.2023 року за №59; зміни щодо виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на період дії воєнного стану, внесених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2022 року за № 357.

Рекомендації Держпраці, як працювати безпечно за посиланням –  https://cutt.ly/iC8iNqN ;

на інформаційному порталі  – https://pratsia.in.ua/;

у телеграм каналі Управління –  https://t.me/ifderzhpratsya .