Працівникам закладів харчування та торгівлі – про належну експлуатацію електрогенеруючого обладнання

15 березня 2023

Посадовими особами відділу з питань безпеки праці південного напрямку Управління інспекційної діяльності в Івано-Франківській області проведено низку інформаційно-роз’яснювальних заходів у суб’єктів господарювання, які  надають послуги у сфері громадського харчування та торгівлі.

Під час проведення превентивних заходів, інспектори наголосили  на належній організації  суб’єктами господарювання безпеки  праці та мінімізації небезпечних виробничих факторів на робочих місцях персоналу.

Значну  увагу приділено забезпеченню  працівників засобами індивідуального захисту, своєчасному навчанню  та перевірці знань з питань безпеки праці, проведенню інструктажів на робочих місцях, медоглядів.

Також у ході зустрічей працівників ознайомили з особливостями застосування трудового законодавства в умовах воєнного стану, окремих питань ринкового нагляду у рамках проведення інформаційної кампанії Держпраці.

Особливу увагу роботодавців та працівників було зосереджено на дотриманні вимог безпеки під час аварійного відключення електроенергії та під час експлуатації електрогенеруючого обладнання.

Більше інформації на інформаційному порталі Держпраці: https://www.pratsia.in.ua/ .