Судом апеляційної інстанції підтверджено правомірність дій інспектора Управління Держпраці щодо винесення постанови за невиконання законних вимог інспектора праці

05 жовтня 2021

В ході проведеної Управлінням Держпраці в Івано-Франківській області позапланової перевірки в одному з комунальних закладів медичної сфери обласного центру Прикарпаття виявлено порушення вимог законодавства про працю, в частині оплати праці перед звільненими працівниками.

На усунення виявленого порушення інспектором праці внесено припис з вимогою усунути виявлене порушення, а також надано строк на його усунення. Проте, директор закладу не усунув виявленого порушення у встановлений строк за що йому винесено постанову за порушення вимог статті 188-6 КУпАП (не виконання законних вимог інспектора праці).

Директор закладу не погодився з даною постановою та оскаржив її до суду. Рішенням Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області позовні вимоги задоволено повністю та постанову скасовано.

Не погодившись із зазначеним рішенням, Управління Держпраці в Івано-Франківській області оскаржило його до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Суд апеляційної інстанції у винесеній Постанові наголосив, що порушення законодавства про працю за яке внесений припис та в подальшому винесена оскаржувана постанова дійсно допущенні позивачем, що підтверджується матеріалами зібраними під час позапланової перевірки, а від так постанова інспектора праці винесена законно та з дотриманням норм права.

Постановою суду апеляційної інстанції від 21.09.2021 року апеляційну скаргу Управління Держпраці в Івано-Франківській області задоволено, а рішення Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області скасовано.