Тернопіль: проведено семінар для фахівців з охорони праці

25 квітня 2024

З нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони  праці посадові особи Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці  провели семінар з представниками  підприємств  Тернопільської області.

В заході взяли участь: заступник начальника Міжрегіонального управління Віктор Андрійчук та фахівці Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області, а також заступник голови Тернопільської обласної ради профспілок Микола Стадницький.

Ключовою метою заходу було напрацювання  шляхів реалізації єдиного підходу до державної політики у сфері безпеки праці, збереження життя та здоров’я працівників та зменшення рівня виробничого травматизму.

Під час семінару посадовці Міжрегіонального управління розповіли присутнім про основні функції Держслужби з питань праці з урахуванням сучасних реалій в умовах воєнного стану, проінформували про типові порушення техніки безпеки на виробництві та причини настання нещасних випадків. Зокрема, йшлося про важливість запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням. Адже запорукою безпечних умов праці є застосування превентивних заходів, поширення інформації про охорону праці та практичне отриманих знань фахівцями на підприємствах.

Забезпечення безпечної та здорової праці  – важливе завдання, яке потребує спільних зусиль!

Більше інформації про найпоширеніші запитання з трудового законодавства на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua