Тернопільщина: фахівець Держпраці надав фахову консультаційну допомогу  перед початком гірничих робіт на родовищі

27 березня 2023

На ПП «Троянські гіпси», фахівцем гірничого нагляду Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці надано консультації щодо додержання вимог гірничого законодавства при розконсервації кар’єру після зими та підготовці до початку проведення гірничих робіт на родовищі в новому сезоні.

Звернуто увагу на контроль з боку керівництва підприємства за  недопущенням порушення технології виконання гірничих робіт,  дотриманням встановлених параметрів робочих майданчиків на уступах,  проходження щорічного технічного огляду гірничих  машин і механізмів.

Спільно розглянуто ситуацію щодо залучення підрядних організацій до виконання робіт підвищеної небезпеки та розподіл функцій контролю за проведенням таких робіт,  наголошено на необхідності проведення своєчасного щорічного спеціального навчання з охорони праці з працівниками підприємств, які зайняті на роботах з підвищеною небезпекою.

Окремо розглянуто можливість якісної оцінки ризиків на підприємстві з метою  систематизування основних чинників, що призводять до настання надзвичайних ситуацій, і на цій основі організація заходів, що унеможливлюють настання надзвичайних подій.

Надано роз’яснення щодо змін в  законодавстві про порядок отримання дозволів на роботи підвищеної небезпеки в умовах воєнного стану.

Рекомендації, як працювати безпечно на інформаційному порталі Держпраці – https://pratsia.in.ua