Підприємців Тернополя ознайомлено з правовими та організаційними засадами державного ринкового нагляду за нехарчовою продукцією

29 березня 2023

У рамках інформаційної кампанії, посадові особи відділу ринкового нагляду Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели превентивні заходи серед суб’єктів торгівлі міста Тернополя, які займаються реалізацією  електро-  та акумуляторних інструментів, компресорів, генераторів, балонів,  картриджів зі зрідженими та стисненими газами.

Підприємців  ознайомили з правовими та організаційними засадами державного ринкового нагляду за нехарчовою продукцією; акцентували увагу на Технічних регламентах безпеки машин та рухомого обладнання, яке працює під тиском, проінформували про перелік та зміст  документації, що повинна бути представлена споживачам при реалізації продукції.

Зокрема, це – декларація про відповідність вимогам Технічного регламенту; інструкція з експлуатації українською мовою;  інформація про найменування виробника, найменування устаткування та обладнання, серія або тип, рік виготовлення, значення маркувальних знаків та написів.

Також присутнім було надано роз’яснення щодо порядку подання повідомлення про нехарчову продукцію, яка не відповідає загальним вимогам щодо її безпечності.

При проведенні заходів  інформаційної кампанії, фахівці Держпраці наголосили: законодавство про державний ринковий нагляд розповсюджується на усіх суб’єктів господарювання, задіяних у постачанні продукції до споживача (користувача), від виробника до кінцевого розповсюджувача.

Більше актуальної інформації –  на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua