В Івано-Франківську обговорили реалізацію інформаційної кампанії «Україна працює!»

03 червня 2022

Посадовці Управління Держпраці на чолі з в.о. начальника Управління Романом Смагою провели робочу зустріч з соціальними партнерами з метою обговорення інформаційної кампанії «Україна працює!».

Участь в зустрічі взяли радник голови обласної військової адміністрації Ярослав Дем’янчук, заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Володимир Попович, представники територіальних органів Пенсійного фонду України, Державної податкової служби, Державної служби зайнятості, обласної організації профспілок та роботодавців.

 

 

«З початком війни фахівці Управління Держпраці почали надавати працівникам та роботодавцям консультаційну підтримку. Як перезапустити бізнес на новому місці? Які особливості трудових відносин під час воєнного стану? Які права та гарантії мають мобілізовані працівники? Де шукати відповіді на ці та інші запитання ми будемо розповідати в рамках кампанії», – зазначив в.о. начальника Управління Держпраці в Івано-Франківській області Роман Смага.

В ході зустрічі також обговорили проблему торгівлі людьми та взаємодію щодо інформування громадян та убезпечення їх від можливих ризиків потрапляння у ситуації трудового рабства.

Присутні доповіли про роботу своїх служб в напрямку правової допомоги громадянам, надали пропозиції щодо спільних дій, засобів та методів ведення консультаційної допомоги населенню та домовились про спільне вирішення актуальних питань під час проведення інформаційної кампанії «Україна працює!».

Отримати відповіді на найпоширеніші питання з трудового законодавства та безпеки праці громадяни можуть на інформаційному порталі Держпраці (pratsia.in.ua).

Фахівці Управління Держпраці в Івано-Франківській області нададуть консультацію за допомогою таких засобів:

  • телефон +38099 526 11 34 (Viber, Telegram, WhatsApp);
  • електронна пошта: dsp@if.dsp.gov.ua;
  • форма для отримання роз’яснень: https://cutt.ly/DA3TQtw;
  • telegram-канал: https://t.me/+TGu7sCFmXh5jZDYy.