Працівникам Дубовецького кар’єру про безпеку праці під час проведення гірничих робіт

02 червня 2022

Посадовці Управління Держпраці в Івано-Франківській області спільно з гірничим виробництвом ПрАТ «Івано-Франківськцемент» провели семінар щодо безпеки праці під час проведення гірничих робіт на Дубовецькому кар’єрі.

Під час семінару посадовці наголосили, що кожне робоче місце перед початком роботи або протягом зміни повинно бути оглянуте посадовою особою, в обов’язки якої покладено здійснення контролю за безпечним веденням робіт, а протягом доби – одним з керівників, які повинні не допускати проведення робіт у разі виявлення порушень вимог з охорони та безпеки праці, крім робіт, які виконуються за нарядом щодо усунення цих порушень.

 

 

Кожний працівник до початку роботи повинен переконатись у безпечному стані свого робочого місця, перевірити справність запобіжних пристроїв, інструментів, механізмів, необхідних для виконання роботи.

У разі виявлення порушень безпечного стану робочого місця, які він сам не може ліквідувати, працівник, не починаючи роботи, повинен повідомити про них посадову особу, в обов’язки якої покладено здійснення контролю за безпечним виконанням робіт.

 

 

 

Кожний працівник на гірничому підприємстві, помітивши небезпеку, що загрожує працівникам або підприємству, зобов’язаний одночасно із вжиттям заходів щодо її усунення повідомити про це посадову особу, в обов’язки якої покладено здійснення контролю за безпечним веденням робіт, а також попередити працівників, яким загрожує небезпека.

Фахівці Управління додатково розповіли про інформаційну кампанію «Україна працює» та про можливості інформаційного порталу Держпраці, де можна отримати консультацію і знайти відповіді на актуальні запитання: https://pratsia.in.ua/