Дотримання встановлених норм з охорони праці — це одна з найважливіших складових ефективної діяльності

30 вересня 2022

Головна державна інспекторка відділу нагляду в АПК та СКС Богдана Туєшин з інформаційними візитами відвідала ліцей та дошкільний навчальний заклад у місті Івано-Франківськ.

Учасники заходу  зауважили, що питання охорони праці і безпеки життєдіяльності дедалі серйозніше звучать сьогодні в організації навчально-виховного процесу загальноосвітньої школи, адже дотримання встановлених норм з охорони праці — це одна з найважливіших складових її ефективної діяльності. Сьогодення акцентує увагу на безпечності умов під час проведення навчально-виховних занять, режим роботи, вживанні конкретних заходів щодо збереження здоров’я та життя всіх учасників навчально-виховного процесу.

Інспекторка зазначила, що в останні роки в нашій державі вдосконалюється законодавча база охорони праці, що визначає права і обов’язки як роботодавця, так і працівників. Пріоритетним залишається збереження життя і здоров’я учасників трудової діяльності. Саме тому керівник закладу повинен розуміти, що, забезпечуючи налагоджену роботу з охорони праці в системі освіти, він забезпечує здорові і безпечні умови роботи, попередження травматизму, безпечну експлуатацію будівель, обладнання і технічних засобів навчання, створює оптимальний режим роботи і навчання.

Більше інформації щодо організації безпечної праці на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua/ та на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/